okulumuzun tarihçesi

27.01.2015 2790

Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, Kırkayak çeşmesi üzerindeki binanın (bugün bu bina yıkılıp yerine yeni bir bina inşaa edilmiştir.) 3 derslikli bir ilkokula dönüştürülmesiyle eğitim-öğretim hayatına başlanmıştır. Bu dönemde öğrenciler 1., 2. ve 3. sınıfı burada tamamladıktan sonra 4. ve 5. sınıfları isteğe bağlı olarak Atabey veya İslamköy’de bulunan okullarda devam etmişlerdir.Bu durum 1939 yılına kadar devam etmiş olup 1939 yılında, bugünkü Büyükgökçeli İlköğretim Okulu bahçesinde taşımalı öğrenciler için yemekhane olarak kullanılan ve bir bölümü daha sonra yıkılıp okul bahçesine katılan binada 5 derslikli ilkokul yapılmıştır. Böylece öğrenciler Atabey ve İslamköy’e gitmekten kurtulmuş ve Kırkayak çeşmesi üzerindeki okul kapatılarak eğitim öğretime bu binada devam edilmiştir. 1975-1976 eğitim-öğretim yılında Çatal mahallesi – Çobanisa yolu üzeri Okul Sokak’ta halkın yardımıyla Kur’an kursu adı altında açılan bina, ortaokula dönüştürülmüştür. Bu ortaokul 1991-1992 eğitim-öğretim yılına kadar ortaokul olarak hizmet vermiştir. 1992-1993 eğitim-öğretim yılında etrafı duvarlarla çevrili geniş bir bahçe içerisinde halk, belediye ve devlet işbirliği ile kaloriferli ve 21 derslikli inşaa edilen okulumuz ortaokul ve ilkokulun birleştirilmesiyle ilköğretim olarak hizmet vermeye başlamıştır.